Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημεία και τέρατα:Τι βρήκαν στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον οι Φωτογράφοι

https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/963629.jpg 
Δεν παρεξηγήσαμε αυτόν, αλλά κάποια απ’ τα ευρήματα.Δεν σκοπεύω να αθωώσω τον Μάικλ Τζάκσον για τα βιβλία με εικόνες αγοριών και κοριτσιών που είχαν βρεθεί το 2003 στο υπνοδωμάτιό του. 

Διαβάζοντας όμως τη λίστα με τα ευρήματα, μου έκανε κάτι εντύπωση.Πάρα πολλά απ’ τα «πορνογραφικά» (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν στην πραγματικότητα λευκώματα τέχνης. 

Θα περίμενε κανείς να έμπαινε στο ίντερνετ όμως αυτός, απ’ ό,τι φαίνεται, την έβρισκε με Larry Clark, Tracy Emin και Gilbert & George. Θα μπορούσε να έχει πορνοπεριοδικά όμως την έβγαζε με παμπάλαιες συλλογές εικόνων, πχ. με την «Taormina» του Γερμανού φωτογράφου Wilhelm Von Gloeden με φωτογραφίες αγοριών από τα τέλη του 1800!Η μάλλον εκλεπτυσμένη συλλογή του Τζάκσον κάνει τις φημολογούμενες πράξεις του με παιδιά ακόμα πιο ενοχλητικές και νοσηρές. (Λέγεται πως χρησιμοποιούσε τις φωτογραφίες για να δείξει στα παιδιά ότι και άλλα αγόρια και κορίτσια γδύνονταν, και να τα πείσει να κοιμηθούν μαζί του. Όμως τα βιβλία που είχε ούτε παιδική πορνογραφία είχαν ούτε ιδιαίτερα ύποπτα θεωρήθηκαν από όσους τα ερεύνησαν πιο προσεκτικά.)

Το εξώφυλλο του Fourth Sex που παρουσιάστηκε ως λαβράκι στις πρόσφατες «αποκαλύψεις» του Radar Online.
Σελίδες απ' το βιβλίο (διακρίνουμε τον ηθοποιό Ρίβερ Φίνιξ)
Σελίδες απ’ το βιβλίο (διακρίνουμε τον ηθοποιό Ρίβερ Φίνιξ)
Τα δυστοπικά γλυπτά των Βρετανών εικαστικών Jake & Dinos Chapman θεωρήθηκαν απ’ τους αστυνομικούς, βλακωδώς, «ερεθιστικά εργαλεία».
  
Το “The Fourth Sex” που περιγράφεται (και φωτογραφίζεται) αναλυτικά στην έρευνα της αστυνομίας, θεωρήθηκε «παιδική πορνογραφία» όταν στην πραγματικότητα είναι ο κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης που παρουσιάστηκε το 2003 στο Fondazione Pitti της Ιταλίας.
Στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο σχεδιαστής Raf Simons, παρουσιαζόταν διαφημίσεις, εντιτόριαλ μόδας, φωτογραφίες και έργα των γνωστότερων εικαστικών εκείνης της περιόδου που σχετίζονταν με την εφηβεία.

Το 99% των εικόνων δεν περιέχει ούτε υποψία γυμνού. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια προκλητική έκθεση, ούτε φυσικά ένας πορνογραφικός κατάλογος, όπως φαίνεται απ’ τις εικόνες που υπάρχουν και στο Flickr.
Εικόνες απ’ το βιβλίο:
Γράμμα στη μνήμη του ηθοποιού River Phoenix, που πέθανε στο Hollywood έξω απ' το νυχτερινό κλαμπ The Viper Room στις 31 Οκτωβρίου του 1993. Φωτο: Tina Gerson.
Γράμμα στη μνήμη του ηθοποιού River Phoenix, που πέθανε στο Hollywood έξω απ’ το νυχτερινό κλαμπ The Viper Room στις 31 Οκτωβρίου του 1993. Φωτο: Tina Gerson.
Η άνεργη 17χρονη Nicola, απ' το Ilford, φωτογραφημένη το 1990 απ' τον Nigel Shafran
Η άνεργη 17χρονη Nicola, απ’ το Ilford, φωτογραφημένη το 1990 απ’ τον Nigel Shafran
“Facce,” διαφημιστική καμπάνια της Benetton, 2002. Φωτο: James Mollison.
“Facce,” διαφημιστική καμπάνια της Benetton, 2002. Φωτο: James Mollison.
Η έφηβη Jodie Foster στον Ταξιτζή (1976) του Σκορσέζε
Η έφηβη Jodie Foster στον Ταξιτζή (1976) του Σκορσέζε
Ari Versluys & Ellie Uyttenbroek, Gabbers, 1998.
Ari Versluys & Ellie Uyttenbroek, Gabbers, 1998.
Διαφήμιση Comme des Garçons, 1988. Φωτ.: Jim Britt.
Διαφήμιση Comme des Garçons, 1988. Φωτ.: Jim Britt.
Yelle, 1999, Φωτ.: Willy Vanderperre
Yelle, 1999, Φωτ.: Willy Vanderperre
Η Sylvia Plath. Φωτ.: Giovanni Giovannetti/Grazia Neri
Η Sylvia Plath. Φωτ.: Giovanni Giovannetti/Grazia Neri
Larry Clark, Untitled, 1992
Larry Clark, Untitled, 1992
Σελίδα του περιοδικού W, τεύχος Σεπτεμβρίου 2000
Σελίδα του περιοδικού W, τεύχος Σεπτεμβρίου 2000
Η Dorothy Mac Gowan και η Donyale Luna στο φιλμ Qui êtes-vous Polly Maggoo?
Η Dorothy Mac Gowan και η Donyale Luna στο φιλμ Qui êtes-vous Polly Maggoo?
Φοιτητές στην Tiananmen Square του Πεκίνου, την άνοιξη του 1989
Φοιτητές στην Tiananmen Square του Πεκίνου, την άνοιξη του 1989
Cameron Jamie, BB production stills, 1998-2000
Cameron Jamie, BB production stills, 1998-2000
Σελίδες απ' το Arena Homme Plus, 1998, φωτ: Mario Sorrenti
Σελίδες απ’ το Arena Homme Plus, 1998, φωτ: Mario Sorrenti
Το βιβλίο φιλοξενεί κείμενα των: Pier Paolo Pasolini, James Ballard, Vladimir Nabokov, Bret Easton Ellis, Philip Larkin, Marilyn Manson, Douglas Coupland, Camille Paglia κ.α. Έργα τέχνης: Vanessa Beecroft, Mike Kelley, Andreas Gursky, Larry Clark, Gillian Wearing, Jake &Dinos Chapman, Wolfgang Tillmans, Takashi Murakami, Paul McCarthy, Tracey Emin, Noble & Webster, Jeff Wall, Richard Prince, Gilbert&George, Gavin Turk κ.α. Και, τέλος, διαφημίσειςμε ρούχα των: Paco Rabanne, Pierre Cardin, Dolce & Gabbana, Comme des Garçons, Helmut Lang, Diesel, Benetton, Fiorucci, Gucci, Emporio Armani, φωτογραφημένες μεταξύ των άλλων από τους Jürgen Teller, Τerry Richardson, Steven Klein και Bruce Weber.

Σήμερα το βιβλίο αυτό είναι πανάκριβο. Στο Amazon το βρίσκεις μεταχειρισμένο σε τιμές που ξεκινούν απ’ τα 155 ευρώ, αν όμως θες να αγοράσεις ένα καινούργιο αντίτυπο θα πρέπει να πληρώσεις από 380 ως 515 ευρώ!

Ενδιαφέρον είναι πως ο κατάλογος της έκθεσης κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2003 και βρέθηκε στο σπίτι του Τζάκσον τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς – έτρεξε να τον αποκτήσει δηλαδή με το που κυκλοφόρησε. Είμαι σίγουρος πως κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους στην έκθεση και τον κατάλογο δε θα φανταζόταν ποτέ τότε πως στην άλλη άκρη του κόσμου, στο ράντσο Neverland, ο Μάικλ Τζάκσον ξεφύλλιζε τη δουλειά τους – με οποιοδήποτε σκοπό. Ούτε πως 13 χρόνια, μετά το εικαστικό τους πρότζεκτ θα κρεμόταν στα διαδικτυακά μανταλάκια διαπόμπευσης ως «το παιδικό πορνό του Βασιλιά της Ποπ»…



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί