Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Paradise Papers: Διαβάστε για να μην σας πιάνουν κορόιδα!...

https://ichef.bbci.co.uk/images/ic/720x405/p05m436v.jpg 

Τι είναι τα Paradise Papers - Πόσα ΜΜΕ εξέτασαν τα δεδομένα - Ποιος πήρε τα έγγραφα και πώς - Τι δείχνουν τα έγγραφα - Το βρετανικό παλάτι - Twitter και Facebook - To δεξί χέρι του Τζάστιν Τριντό

H αποκάλυψη του 21ου αώνα που έρχεται να ταράξει τα νερά του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου με του φορολογικούς παραδείσους της "ελίτ" είναι τα "Paradise Pαpers" στα "δίχτυα" των οποίων εμπλέκονται και άτομα με δημόσιο ρόλο από την Ελλάδα».


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν αύριο την κατάρτιση ενός καταλόγου με τους παγκόσμιους φορολογικούς παραδείσους,όπως ανακοίνωσαν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τη δημοσιοποίηση των Paradise Papers. Η νέα διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει πως οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου επενδύουν τεράστια ποσά σε off shore φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσά τους κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες. 




http://static.in.gr/webstatic/559DC1EC5C55BB8D59E8D4038F7EC1FC.jpg
Τι είναι τα Paradise Papers;
Τα περισσότερα από τα έγγραφα και συγκεκριμένα τα 6,8 εκατομμύρια από αυτά συνδέονται με μία νομική εταιρεία και μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών που λειτουργούσαν μαζί σε 10 δικαιοδοσίες με την επωνυμία "Appleby".Yπάρχουν επίσης λεπτομέρειες από 19 εταιρικά μητρώα που διατηρούν κυβερνήσεις μυστικά σε διάφορες χώρες - Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Βερμούδες, Νήσοι Καϊμάν, Νήσοι Κουκ, Δομινίκα, Γρενάδα, Λαμπούνα, Λίβανος,Μάλτα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και Βανουάτου.Τα χαρτιά καλύπτουν την περίοδο από το 1950 έως το 2016. 



http://www.skai.gr/files/temp//7A293745B12ADD4FA63BAD15719008AD.jpg
Πόσα ΜΜΕ εξέτασαν τα δεδομένα;
Τα έγγραφα εξέτασαν συνολικά 96 εταιρείες ΜΜΕ, ανάμεσά τους οι εφημερίδες "LE Monde  Suddeutsche Zeitung, New York Times",The Guardian". Συνολικά 381 δημοσιογράφοι από 67 χώρες αναλύουν το υλικό.



http://www.hindustantimes.com/rf/image_size_960x540/HT/p2/2017/11/06/Pictures/tax-inspector-investigating-financial-documents-through-magnifyi_6c55275e-c2d0-11e7-a621-6b23f0f703d9.jpg


Ποιος πήρε τα έγγραφα - και πώς;
Τα έγγραφα αποκτήθηκαν από τη γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung", η οποία έλαβε και πέρυσι τα Panama Papers. Η Süddeutsche Zeitung μοιράστηκε το υλικό με τη Διεθνή Κοινοπραξία Διερευνητικών Δημοσιογράφων, μια οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ. Η Süddeutsche Zeitung δεν έχει και δεν πρόκειται να συζητήσει πως αποκτήθηκαν τα έγγραφα.



http://foxpolitics.gr/wp-content/uploads/2017/11/Paradise-Papers-480x384.png
Τα Paradise Papers επικεντρώνονται σε εταιρείες ή ιδιώτες;
Και τα δύο.Ενώνονται από ένα πράγμα - τα χρήματα. Μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο βρίσκονται μέσα στα έγγραφα που διέρρευσαν, όπως η Apple, η Nike και το Facebook, καθώς και μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τον Bono και τα αστέρια του Hollywood. 



https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/reader_s/public/andras-lefta-1800.jpg?itok=CZwTSXGf
Τι δείχνουν τα έγγραφα;
Αποδεικνύουν πως η αυτοκρατορία των offshore είναι μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι.Τα έγγραφα περιγράφουν τους εκατομμύρια τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες, αλλά και ιδιώτες μπορούν να αποφύγουν τους φόρους χρησιμοποιώντας τεχνητές δομές. Αυτά τα προγράμματα είναι νόμιμα εάν εκτελούνται σωστά. Αλλά πολλά φαίνεται να μην είναι. Και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ρωτούν αν πρέπει να απαγορευτούν.Ένα θεμελιώδες ερώτημα που προκύπτει από τα Paradise Papers είναι: Μήπως η φοροαποφυγή σε όλες τις μορφές της έχει πάει πολύ μακριά;

Στα έγγραφα εντοπίζονται επίσης η Βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα της Ιορδανίας, οι γιοί του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο τραγουδιστής των U2 Bono αλλά και πολυεθνικές όπως η Apple, η Nike και άλλες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αρχεία που επικαλείται το BBC, περίπου 10 εκατ. λίρες από την προσωπική περιουσία της Βασίλισσας της Αγγλίας έχουν επενδυθεί  σε αποθεματικά fund στα νησιά Κέιμαν.





http://www.newsit.com.cy/files/Image/2017/11/05/resized/croped/15n5f7_607_404_577_324.jpg
Τα στοιχεία που κάνουν άνω κάτω το βρετανικό παλάτι 
Αυτά τα έγγραφα συμπεριλαμβάνουν και το όνομα της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Βασίλισσα κατέχει offshore εταιρεία στα νησιά Κέιμαν, στην οποία υπάρχουν πολλά εκατομμύρια. Συγκεκριμένα αρχεία αποδεικνύουν πως η Βασίλισσα μέσω του Δούκα του Λάνκαστερ επενδύει χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες και εταιρείες.Μια από αυτές είναι και η αλυσίδα καταστημάτων BrightHouse. Η εταιρεία έχει βρεθεί πολλές φορές στο «στόχαστρο» για την συμπεριφορά της στους πελάτες της και τις απρόσιτες τιμές της. Τα χρήματα λοιπόν από τις δραστηριότητες αυτές «πάρκαραν» στην offshore. Όπως είναι επόμενο οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Βρετανία είναι πολλές, με την Βασίλισσα να καλείται να δώσει εξηγήσεις στο λαό της.Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Guardian" κάποια από τα χρήματά της προέρχονται από επιχείρηση που κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται φτωχές οικογένειες και ευάλωτους ανθρώπους.




http://www.lifo.gr/icache/600/315/2/1279838_poytin.jpg
Tα έγγραφα "καίνε" και συνεργάτες του Τραμπ για διασυνδέσεις με Ρωσία
Επιπλέον αποκαλύπτονται εκτεταμένες συναλλαγές υπουργών, συμβούλων και δωρητών του Ντόναλντ Τραμπ μέσω offshore. Ανάμεσα  στα ονόματα που «φιγουράρουν» στην μακρά λίστα είναι και υπουργούς του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τους υπουργούς Εμπορίου και Εξωτερικών,Γουίλμπουρ Ρος και Ρεξ Τίλερσον. Αυτό θα είναι άλλο ένα «χτύπημα» για τον Αμερικανό πρόεδρο, που βλέπει τους συνεργάτες του να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στο «δόκανο» των αρχών. Σύμφωνα με τα 13,5 εκατομμύρια έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, ο Ρος έχει μερίδιο 31,5% στη ναυτιλιακή εταιρία "Navigator Holdings". Η εταιρεία αυτή έχει λάβει πληρωμές άνω των 68 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2014 από ρωσική εταιρία ενέργειας που ανήκει στον γαμπρό του Βλαντιμίρ Πούτιν, Κιρίλ Σαμάλοφ και τον ολιγάρχη Γκενάντι Τιμσένκο,στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και φέρεται ως άμεσα συνδεδεμένος με τον Ρώσο πρόεδρο. Επιπλέον, δύο δισεκατομμυριούχοι χρησιμοποίησαν ένα σύνθετο δίκτυο offshore για να αποκτήσουν μετοχές των ποδοσφαιρικών ομάδων Άρσεναλ και Εβερτον.




http://i.huffpost.com/gen/5581002/images/n-FACEBOOK-TWITTER-large570.jpg
Twitter-Facebook
Σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ τη βρετανικής εφημερίδας "Guardian", Twitter και Facebook φέρονται να έχουν λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από επενδυτικά κεφάλαια που τα ίχνη τους οδηγούν σε ρωσικούς κρατικούς οικονομικούς θεσμούς.Σύμφωνα πάντα με τους "Times", δύο κρατικές ρωσικές εταιρείες έμμεσα και μυστικά "έριξαν" εκατομμύρια δολάρια στο Twitter και στο Facebook.Και οι δύο αυτές συναλλαγές έγιναν, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται τα έγγραφα, με την εμπλοκή του Γιούρι Μίλνερ, ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας ο οποίος συνεργάζεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ. Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς ο Μίλνερ έκανε επενδύσεις στην εταιρεία Cadre, που ιδρύθηκε από τον Κούσνερ και τον αδελφό του. Ο Μίλνερ πάντως δήλωσε στην εφημερίδα "Times" πως συναντήθηκε με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ μόλις μία φορά.Μάλιστα φαίνεται πως οι "δεσμοί" του Μίλνερ με τον Κούσνερ δεν σχετίζονται με τις ρωσικές επενδύσεις στο Facebook και το Twitter. Όπως αναφέρουν οι Times η ρωσική τράπεζα VTB έδωσε 131 εκατομμύρια δολάρια σε μια υπεράκτια εταιρεία που συνδέεται με τον Μίλνερ, και σύμφωνα με τα έγγραφα κάποια από αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για να χρηματοδοτηθεί μια επένδυση στο Twitter.  Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο ρωσικός κολοσσός "Gazprom" δάνεισε χρήματα σε μια άλλη εταιρεία η οποία επένδυσε σε μια συμφωνία εκατομμυρίων του Μίλνερ με το Facebook.Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian, ο Μίλνερ ισχυρίζεται πως η χρηματοδότηση από την τράπεζα VTB δεν χρησιμοποιήθηκε για να εξασφαλιστεί κάποιου είδους επιρροή μέσω Twitter, ενώ πρόσθεσε πως δεν γνώριζε για την σχέση της Gazprom με την επένδυση στο Facebook. Σύμφωνα πάντως με τη βρετανική εφημερίδα, δεν είναι σαφές αν η Μόσχα είχε πολιτικό ενδιαφέρον στις ε πενδύσεις σε Facebook και Twitter ή αν έγιναν απλά για το κέρδος.  

 http://wpmedia.nationalpost.com/2017/11/liberals_caucus_20130828_topix.jpg?w=640&quality=60&strip=all
To δεξί χέρι του Τζάστιν Τριντό 
Ο οικονομικός διαχειριστής του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, φέρεται πως διαχειριζόταν «τραστ φοροδιαφυγής» στα νησιά Κέιμαν. Πρόκειται για τον Στίβεν Μπρόνφμαν, ισχυρό επιχειρηματία και οικονομικό υπεύθυνο του Φιλελεύθερου Κόμματος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.




http://nstatic.tanea.gr/29662642_15861420.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTclMmYxMSUyZjA2JTJmMjk2NjI2NDJfMTU4NjE0MjAuanBnJnc9NjQwJmg9MzY2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Ο σταρ των U2 Βονο 
Ο Iρλανδός σταρ των U2, Bono, φέρεται να είναι μια από τις μεγάλες διασημότητες που έχουν εμπλακεί στο νέο σκάνδαλο των "Paradise Papers". Σύμφωνα με τη διαρροή των εγγράφων, ο Bono χρησιμοποίησε  εταιρεία με έδρα την Μάλτα για να αγοράσει ένα ποσοστό αξίας 5,1 εκατομμυρίων λιρών σε εμπορικό κέντρο το 2007. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Bono επένδυσε στην μαλτέζικη "Nude Estates", η οποία αγόρασε το "Ausra Shopping Centre" και στη συνέχεια μετέφερε την κυριότητα του εμπορικού κέντρου στην "Nude Estates 1", με έδρα το βρετανικό νησί Γκέρνσει. Στην Μάλτα οι επιχειρήσεις πληρώνουν φόρο 5% επί των κερδών τους ενώ στο Γκέρνσεϊ δεν φορολογούνται καθόλου.

πηγή 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί