Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ! - Τα ελληνικά χωριά που θα σου κλέψουν την καρδιά


http://cdn.multi-news.gr/2017/10/ec0b4dd9d3.jpeg  
Από το Πήλιο ως την Ήπειρο κι απ’ τα ορεινά της Πελοποννήσου ως τα βουνά της Μακεδονίας, αυτά τα πέντε ελληνικά χωριά θα σε κάνουν να τα ερωτευτείς.

Ο Άγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο
Από τα ομορφότερα χωριά του βουνού των Κενταύρων, χωρίς την τουριστική υπερανάπτυξη της Ζαγοράς ή της Μακρινίτσας, ο Άγιος Λαυρέντιος κρύβει γοητευτικά αρχοντικά ανάμεσα σε καστανιές και αγριοκερασιές. Τα πλακόστρωτα σοκάκια του είναι ένα προς ένα… μίνι σεμινάρια τοπικής αρχιτεκτονικής – περάστε από το ανατολίτικο αρχοντικό Γκλαβάνη, το νεοκλασικό Παπαθανασίου ή το αρχοντικό Κανταρτζή για να πάρετε μια φαντασμαγορική ιδέα. Το τσίπουρο ρέει άφθονο (μάλιστα διοργανώνεται και γιορτή κάθε χρόνο) ενώ η τοπική κουζίνα είναι θεσπέσια – δοκιμάστε ντόπιες σπεσιαλιτέ στο Δρυάδων Γεύσεις και θα μας θυμηθείτε.
Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Το Δίλοφο στα Ζαγοροχώρια

Στο Κεντρικό Ζαγόρι, στα ορεινά της Τύμφης, υπάρχει ένα χωριουδάκι με μόλις 40 μόνιμους κατοίκους, που όμως έχει κλέψει την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων που το επισκέπτονται για να δουν τι σημαίνει ηπειρώτικη φιλοξενία και γραφική ομορφιά. Εδώ, αφήνουμε τα αυτοκίνητα πίσω μας και χανόμαστε σε διαδρομές ανάμεσα σε πέτρινα σπιτάκια μέσα στα δέντρα, σοκάκια και μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφα ξωκλήσια και σε «αξιοθέατα» όπως η Αναγνωστοπούλειος Σχολή στην πλατεία του χωριού ή το Γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα. Μη χάσετε την φοβερή θέα από το εκκλησάκι του Άι Γιάννη, που αγναντεύει ολόκληρη τη χαράδρα του Βίκου. Στη συνέχεια, πιάστε θέση στη ζεστή σάλα του Λίθου για φοβερά ηπειρώτικα εδέσματα.
Διαβάστε περισσότερα – Ζαγοροχώρια: Η ομορφιά πάει στα βουνά 

Το Συρράκο στα Τζουμέρκα

Είναι το Συρράκο το ομορφότερο χωριό των Τζουμέρκων; Δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε χωριά τόσο παραδοσιακά, στα οποία θες δε θες… ζεις τα πιο χαλαρά σαββατοκύριακα της ζωής σου. Εμείς ωστόσο έχουμε αδυναμία στο συγκεκριμένο… Τζουμέρκο, όχι μόνο για την Ιστορία του (εδώ γεννήθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, ευεργέτες και αγωνιστές της Ελλάδας) αλλά και για την αντικειμενική του ομορφιά και γοητεία: Μας αρέσει να τριγυρνάμε στα καλντερίμια με τις περίτεχνες κρήνες, τα ηπειρώτικα αρχοντικά, τα εκκλησάκια που μετρούν αρκετούς αιώνες ζωής και τα ενδιαφέροντα Μουσεία (στο χωριό βρίσκουμε δύο λαογραφικά και ένα μουσείο αφιερωμένο στον ποιητή Κ. Κρυστάλλη). Η θέα στους παραπόταμους του Καλαρρυτικού ποταμού είναι μοναδική, όπως και η άγρια ομορφιά της διαδρομής στο μονοπάτι που ενώνει το Συρράκο με τους Καλαρρύτες. Για φαγητό, πιάνουμε τραπεζάκι στον Σταυραετό και στο «Συρράκο» στην πλατεία του χωριού.
Διαβάστε περισσότερα – Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion

Η Καρύταινα στην Ορεινή Αρκαδία

Ένα κάστρο του 13ου αιώνα δεσπόζει στην κορυφή. Μια «θάλασσα» από κόκκινες κεραμιδοσκεπές ξεχύνεται στη σκιά του. Και πετρόχτιστα σοκάκια απλώνουν όμορφες διαδρομές ανάμεσά τους, η καθεμία και ένα διαφορετικό «ταξίδι» προς την κορυφή του λόφου, από όπου η πανοραμική θέα κόβει την ανάσα. Στο χωριό κρύβονται πολλές βυζαντινές εκκλησίες και ιστορικά κτίρια του προπερασμένου αιώνα, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται οι υδάτινες ομορφιές της Γορτυνίας: Από το γειτονικό οικισμό του Βλαχορράφτη ξεκινούν οι καταβάσεις, και καταλήγουν στον Αλφειό ή το Λούσιο, ιδανικοί ποταμοί για ράφτινγκ και άλλες φυσιολατρικές δραστηριότητες. Αν πεινάσετε, τα καλύτερα πιάτα ελληνικής κουζίνας θα τα δοκιμάσετε στην ταβέρνα «το Κάστρο».
Διαβάστε περισσότερα – Ένα χωριό που άξιζε για πέντε… χιλιάδες

Το Νυμφαίο στη Μακεδονία

Χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ευρώπης, το Νυμφαίο βρίσκεται στα ορεινά της Μακεδονίας, κοντά στην Φλώρινα, ένα «αλπικό στολίδι» με απαστράπτοντα δρομάκια και αρχοντικά. Το δάσος φτάνει μέσα στο χωριό ενώ οι διαδρομές που ξεκινούν από αυτό περνούν από γραφικές πλατείες και τοξωτά γεφυράκια. Το Νυμφαίο αποτελεί ωραιότατη βάση για να εξερευνήσετε την φύση και τους… προστάτες της: Μέσα στα δάση οξιάς του όρους Βίτσι, «φωλιάζει» του Καταφύγιο του Αρκτούρου με το κέντρο επισκεπτών όπου μπορεί κανείς να μάθει για την άγρια φύση της Ελλάδας και για το καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου στην περιοχή. Ωραία ελληνική κουζίνα θα δοκιμάσετε στην ταβέρνα του Θωμά και στην Πλατεία.
Διαβάστε περισσότερα – Νυμφαίο: Το αλπικό στολίδι της Φλώρινας

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40