Ο φόβος και ο τρόμος είναι να μην χαλάσει το κρασί... και γίνει ξύδι.
Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των οξικών βακτηριών, τα οποία προέρχονται από σάπιες ρόγες που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή του κρασιού. Τα μικρόβια οξειδώνουν την αλκοόλη προς οξικό οξύ, με αποτέλεσμα την ξινή γεύση του κρασιού.
Αυτό είναι αναμενόμενο αφού, "Ο φυσικός προορισμός του οίνου είναι να γίνει ξύδι και μάλιστα ξύδι κακής ποιότητας".
Όσοι όμως έχουν εμπειρία από κρασιά... έχουν αρχίσει και οσφραίνονται την μυρωδιά της ξινίλας...!
Σχόλια