Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Κασάμι, Ο Μήτρογλου, Ο Ντιοπ και η αδιαφορία του Χολέμπας


Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το 1-1 του Αγρινίου, τη σκληρή πραγματικότητα μακριά από το Καραϊσκάκη, τον Κασάμι, τον Μήτρογλου, τον Ντιόπ και την αδιαφορία του Χολέμπας.


Ενώπιος ενωπίω με τη σκληρή πραγματικότητα μακριά από το Καραϊσκάκη βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Κατάλαβαν πως σε έδρες όπως αυτή του Αγρινίου για να νικήσεις θα πρέπει να… ματώσεις!
Οι πρωταθλητές με πολλά νέα πρόσωπα για δεύτερη φορά σερί στη σύνθεσή τους και μοναδικούς Έλληνες τον Μανιάτη και τον Διαμαντάκο, δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους κόντρα στους καλά οργανωμένους γηπεδούχους, οι οποίοι ιδιαίτερα στη διάρκεια του β’ μέρους επιστράτευσαν τη σκληρότητά τους για να φτάσουν στην ισοφάριση και να την κρατήσουν έως το τέλος με νύχια και με δόντια.
Ένας Κασάμι, ο οποίος, μάλιστα, ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε σε μία από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, δεν ήταν αρκετός για να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Μίτσελ, καθώς οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του "κώλωσαν" να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά.
Ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά, αν εξαιρέσει κανείς τον φιλότιμο Διαμαντάκο, τον μαχητή Μανιάτη και τον πάντα εκρηκτικό Τσόρι, ούτε ο Ντοσεβί, ούτε ο Ντουρμάζ στο ντεμπούτο του, αλλά ούτε και ο Σαβιόλα που μπήκε στο τελευταίο 2οάλεπτο δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τράκαραν στις συμπληγάδες.
Τα δεδομένα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά, αν ο Ισπανός τεχνικός είχε στη διάθεσή του τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος είναι "θωρηκτό" στην επίθεση, αλλά και τον Πάπε Ντιόπ, του οποίο αγώνες που ξεχειλίζει η δύναμη και το πάθος είναι το φαΐ του!
Οι δύο προαναφερθέντες, με τον "πιστολέρο" να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού με ετήσιο δανεισμό από τη Φούλαμ, είναι σίγουρο πως και δεν… μασάνε από κλωτσιές και ψευτοτσαμπουκάδες, ενώ έχουν και τα κυβικά να πατήσουν… πόδι στις προσωπικές μονομαχίες.


Βέβαια, ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει νικητής από μία δύσκολη έδρα που και πέρυσι δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρίποντο. Με λίγο περισσότερη προσοχή στις στημένες φάσεις και δη σε εκείνη της ισοφάρισης, το 0-1 θα μπορούσε να μείνει έως το τέλος και να προστεθούν άλλοι δύο βαθμοί στο σακούλι.
Στη φάση του 1-1 εκείνος που χάνει τον Κούσα δεν είναι ο Μπουχαλάκης όπως ξεγελά ο τηλεοπτικός φακός, αλλά ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος ενώ είναι επιφορτισμένος με το μαρκάρισμα του αντιπάλου στόπερ δεν τον ακολουθεί στην κίνηση με αποτέλεσμα να βγει ανενόχλητος τη μπάλα και να νικήσει τον Ρομπέρτο.
Από εκεί και πέρα, πάντως, στον Ολυμπιακό έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται για δύο φάσεις πέναλτι, καθώς και ο Μαζουάκου (66΄) έγινε σάντουιτς από δύο αμυντικούς και ο Κασάμι (82’) γκρεμίστηκε μέσα στην περιοχή από κεφαλοκλείδωμα του προκλητικού Γοδόι, ο οποίος από ένα σημείο και μετά το γύρισε την πάλη!
Όλα αυτά, βεβαίως, δεν θα τα συζητούσαμε τώρα, αν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μπει με τέρμα το γκάζι στο γήπεδο και είχαν καταφέρει να επιβάλλον το ρυθμό τους. Ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά των φιλοξενουμένων ήταν αυτή τη φορά ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος όργωσε τη δεξιά πλευρά, ενώ έδωσε και την ασίστ στη συστημένη κεφαλιά του Κασάμι που άνοιξε το σκορ όπως έκανε και το προηγούμενο Σάββατο με τη Νίκη Βόλου.
Ο Ελβετός πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του είναι… τανκ στις προσωπικές μονομαχίες και οτιδήποτε καλό δημιουργήθηκε από πλευράς Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε από τα δικά του πόδια. Στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και με τόσες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι σίγουρο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν ακόμη δουλειά στο κομμάτι της συνοχής.
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τη στιγμή της ισοφάρισης ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε στο κεφάλι ο Εντινγκά, ο οποίος και αποχώρησε τελικά, ενώ και ο Τσόρι από την… καρατιά του Κόρμπου έμεινε κουτσός στο γήπεδο, απλά για να μην αφήσει την ομάδα του με εννέα.
Συμπερασματικά, οι πρωταθλητές παλιοί και νέοι συνειδητοποίησαν για μία ακόμη φορά πως σε τέτοια γήπεδα για να έρθει το τρίποντο δεν αρκεί να έχεις την κατοχή της μπάλας και περισσότερη ποιότητα από τον αντίπαλο. Χρειάζεται να το θέλεις πιο πολύ, να παίζεις πολύ πιο δυνατά και να αντέχεις στις κλωτσιές των αντιπάλων. Αν αυτό δεν συμβεί, θα χαθούν έτσι κι άλλοι βαθμοί στη συνέχεια. Υπάρχει χρόνος, ωστόσο, για να διορθωθεί κι αυτό…
Στο μεταξύ, εντός της ημέρας θα υπάρξει σύσκεψη παρουσία του Μίτσελ σχετικά με το θέμα του νέου χαφ. Ο Ντιόπ έχει το προβάδισμα, αλλά εξετάζονται δύο ακόμη περιπτώσεις (Μιλιβόγεβιτς και Πέτροβιτς) και ο στόχος είναι ένας από τους προαφερθέντες να υπογράψει μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.
Τέλος, πηγές της ΠΑΕ τοποθετήθηκαν στο θέμα Χολέμπας υπογραμμίζοντας ότι ο διεθνής αμυντικός ήθελε να φύγει από τις αρχές Ιουλίου και από τότε ήταν ουσιαστικά "ξένο σώμα' για την ομάδα. Το μόνο που περίμεναν δηλαδή στη διοίκηση ήταν να έρθει η ανάλογη πρόταση, κάτι που έγινε τελικά από τη Ρόμα… Σε περίπτωση που αποκτηθεί κι άλλος αριστερός μπακ περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Γιαννούλης του Ατρομήτου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί