Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά τη "σφαγή των πολιτών" 30% λιγότερα αρνιά θα θυσιαστούν

 
Λιγότερα από πέρσι αναμένεται να είναι τα αμνοερίφια στα ψυγεία των κρεοπωλείων κυρίως λόγω
της χαμηλής ζήτησης αλλά και του αριθμού των ντόπιων αμνοεριφίων που θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά και ο οποίος είναι μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά λόγω της περιόδου του φετινού Πάσχα και επειδή μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων διατέθηκαν στο εξωτερικό για το Καθολικό Πάσχα.
Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννης Δεκόλης τόνισε πως οι καταναλωτές οφείλουν να στηρίξουν τους Έλληνες παραγωγούς, κάνοντας τις παραγγελίες τους στα παραδοσιακά κρεοπωλεία. «Οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, όμως το σημαντικό είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά προϊόντα και να στηρίξουν οι καταναλωτές και τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, που με τη σειρά τους στηρίζουν τους παραγωγούς», τόνισε ο πρόεδρος των Μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Ο κ. Δεκόλης χαρακτήρισε «γάγγραινα» τις ελληνοποιήσεις, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η κρατική παρέμβαση και αναφερόμενος στην πορεία του κλάδου τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, όπως όμως δύσκολη είναι για τους περισσότερους κλάδους ειδικά στην πρωτογενή παραγωγή.
Γι' αυτό εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο αθρόων εισαγωγών αμνοεριφίων τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου να καλυφθούν οι συνήθεις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.
Αυξημένοι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις
Σαφή προειδοποίηση για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων εν όψει Πάσχα απηύθυνε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, διαμηνύοντας πως το τίμημα για όσους μπαίνουν στον πειρασμό των ελληνοποιήσεων, θα είναι βαρύ.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τις απαράδεκτες πρακτικές με τα "βαφτίσια", τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αμνοεριφίων», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διευρυμένη σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενόψει του Πάσχα και διαβεβαίωσε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις.
Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ το κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής ξεπερνά τα 7 ευρώ.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, έθεσε θέμα επάρκειας στην αγορά λόγω της μειωμένης παραγωγής κατά 30% που, όπως είπε, καταγράφεται φέτος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμπούρης κάλεσε τους κρεοπώλες και εμπόρους να προχωρήσουν σε συμπίεση του ποσοστού κέρδους τους, προς όφελος του καταναλωτή, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στους ίδιους τους κτηνοτρόφους να βρουν άλλους τρόπους διάθεσης των προϊόντων τους, εφόσον δεν πάρουν την τιμή που θα τους επιτρέψει να καλύψουν τουλάχιστον το 80% του κόστους εκτροφής.
Ο πρόεδρος της ΠΕΚ δεν απέκλεισε να υπάρξει έλλειψη στην ελληνική αγορά, δεδομένου ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, αλλά και λόγω του ότι έγιναν πολλές πρόωρες εξαγωγές.
Αναφορικά εξάλλου με τις πέντε δράσεις που αποφάσισε να προωθήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων, ο κ. Καμπούρης εκτίμησε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, «να τα δούμε στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά και τα λόγια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40