Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του Ο Όμιλος Τσάκου αριθμεί 71 πλοία εκ των οποίων τα 23 είναι υπό ελληνική σημαία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd's List

Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.
Ο Όμιλος Τσάκου αριθμεί 71 πλοία εκ των οποίων τα 23 είναι υπό ελληνική σημαία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd's List.
Από το 1981 μέχρι το 1987 εργάσθηκε στην Tsakos Shipping and Trading Ltd στις Ηνωμένες Πολιτείες με έμφαση στον ενεργειακό τομέα. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Columbia University της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο City University of London, απ’ όπου έλαβε πτυχίο Master στα οικονομικά-ναυτιλιακά με τίτλο διατριβής "Χρηματιστήρια και Ναυτιλία".
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε για 25 μήνες ως ναυτικός σε διάφορες κατηγορίες πλοίων. Από το 1993 είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd, μια από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες στα χρηματιστήρια του Όσλο και της Νέας Υόρκης.
Η ρευστότητα της εταιρείας το 2012 ανήλθε στα 185 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδά της από τις ναυλώσεις των πλοίων της το 2011 ανήλθαν στα 395,2 εκατομμύρια δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είναι στενός φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη.
Μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Κύπρου ο Νίκος Τσάκος
Έχει λάβει διάφορα βραβεία. Το 2011 αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Cass Business School, του Πανεπιστημίου City για την προσφορά του στην σύγχρονη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα. Επίσης έλαβε το βραβείο "Lloyd’s List award for the Best Tanker operator in 2006", καθώς επίσης και τα βραβεία "Europe’s 500 award in 2005", "Lloyd’s List award to HELMEPA for achievement for clean and safe seas in 2004" και το βραβείο του "Καλύτερου Μάνατζερ Διοικήσεως Ναυτιλίας Νέας Γενιάς" από το περιοδικό "Δελτίον Διοικήσεως Επιχειρήσεων» που οργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Είναι ενεργό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (GSCC), του Ελληνικού συμβουλίου Det Norske Veritas, του American Bureau of Shipping, του Bureau Veritas, του UK P&I Club και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της INTERTANKO.
Από το 2008 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.
Η οικογένεια Τσάκου
Ο Παναγιώτης Τσάκος, πατέρας του Νίκου Τσάκου, γεννήθηκε το 1936 στη Χίου. Τα πρώτα του ερεθίσματα ήταν άμεσα συνδεδεμένα με τη θάλασσα, αφού μεγάλωσε στο ναυτικό περιβάλλον των Καρδαμύλων, που ήδη από του 1850 είχε δημιουργήσει τους πρώτους καραβοκύρηδες και σαν παιδί αναθρεμμένος μέσα σε μια οικογένεια που από το 1880 ήταν σημαντική ανάμεσα σ’ αυτούς και αργότερα συνδεδεμένη με συγγένεια με την οικογένεια των Λιβανών (Λιβανούδων όπως τους λένε στα Καρδάμυλα.
Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του είχε την πρώτη θαλασσινή εμπειρία ως μέλος πληρώματος πλοίου σε ηλικία 16 ετών. Αποφοίτησε από το Λιβάνειο Ναυτικό Γυμνάσιο Καρδαμύλων και από το 1954 ξεκίνησε το ναυτικό επάγγελμα σαν Δόκιμος Πλοίαρχος. Έκτοτε και μέχρι το 1965 υπηρέτησε συνεχώς σε διάφορα πλοία σαν Δόκιμος – Ανθυποπλοίαρχος – Υποπλοίαρχος και Πλοίαρχος.
Κατά τα έτη 1965 έως 1970 πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της εποχής σαν Αρχιπλοίαρχος και Operation Manager.
Η ΤΣΑΚΟΣ Α.Ε.
Το έτος 1970 απέκτησε το πρώτο του πλοίο και ίδρυσε στον Πειραιά την Eταιρεία "ΤSAKOS SHIPPING & TRADING S.A." η οποία σήμερα αποτελεί τον κορμό του Ομίλου των Εταιρειών ΤΣΑΚΟΣ.
Η επιχείρηση διαχειρίζεται έναν διαφοροποιημένο στόλο που αποτελείται από δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου και αυτή την περίοδο αριθμεί 69 σκάφη, περίπου 6,7 εκατομμυρίων τόνων. Ο στόλος αυτός περιλαμβάνει τα 35 σύγχρονα δεξαμενόπλοια Tsakos Energy Navigation Ltd.
Η Εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με τον κώδικα ISM, ISO 9002, ISO 14001 που την κάνει μια από τους πρώτους σημαντικούς ναυτιλιακούς οργανισμούς που αναγνωρίζονται από τον κατάλογο Lloyd Register. Σήμερα, η ΤΣΑΚΟΣ Α.Ε. ταξινομείται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών διαχείρισης πλοίων και είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες δεξαμενοπλοίων στον κόσμο.
Το "Ίδρυμα Τσάκου" στην Ουρουγουάη
Η ιδέα της σύστασης του Ιδρύματος γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο Καπετάν Π. Ν. Τσάκος βρέθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης για επαγγελματικούς λόγους. Η επαφή του με τους Ουρουγουανούς του αποκάλυψε έναν λαό με ιδιαίτερη καλλιέργεια και, κυρίως έναν λαό λάτρη του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, ένα λαό πρόθυμο δέκτη κάθε στοιχείου σχετικού προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Παράδοση.
Το γεγονός αυτό, στάθηκε η κύρια αφορμή για τη σύσταση του "Ιδρύματος Τσάκου" το Μάρτιο του 1978, το οποίο το 2002 μετονομάστηκε σε Ίδρυμα "Μαρία Τσάκου", στη μνήμη της σεβαστής μητέρας του Ιδρυτή.
Ο χαμός της κόρης του, Μαρίας, το 2010
Το 2010, ο Π. Τσάκος δέχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα "χτυπήματα" της μοίρας, όταν του ανακοινώθηκε από τον γιο του, Νίκο, ότι η κόρη του, Μαρία έφυγε από τη ζωή σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2010.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40