Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΜΙSΤΕR EXPRESS SERVICE

Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επικοινώνησαν με τον γνωστό επιχειρηματία και του ζήτησαν να επισκεφθεί το Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να τον ενημερώσουν για μια προσωπική του υπόθεση.

Ετσι, όταν λίγο μετά τις 10 ο Γιάννης Ραπτόπουλος πέρασε το κατώφλι της Αστυνομίας και παρουσιάστηκε, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται καθώς οφείλει προς το Δημόσιο το ποσό των 7.863.000 ευρώ. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι δεν έχει καταβάλει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Αγνοεί» επιδεικτικά τα στοιχεία που ο ίδιος υπογράφει
Πώς όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αγνοεί βασικά στοιχεία του ίδιου του εγγράφου που υπογράφει; Το λέμε αυτό διότι στην αιτιολόγηση των αποφάσεων του, διακρίνουμε ξεκάθαρα πως ο επιχειρηματίας Γιάννης Ραπτόπουλος χαίρει παρόμοιας φορολογικής εύνοιας εδώ και τέσσερα χρόνια, επιδεικνύοντας όμως μια πρωτοφανή ασυνέπεια στην πληρωμή των χρωστούμενων ή τουλάχιστον κάποιων δόσεων του. Κοινώς, αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να πληρώσει ποτέ το Κράτος κι εμείς τον βοηθάμε κι από επάνω, με αιτιολογία πως «κάποτε θα μας τα δώσει». Όπως λοιπόν βλέπουμε ο κ. Παπακωνσταντίνου «περιέργως» αγνόησε το γεγονός πως ο επιχειρηματίας έχει ήδη επιτύχει τέσσερις (!) φορές άρση του μέτρου δέσμευσης της περιουσίας του από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κοινώς ο businessman δημιούργησε μια κατάσταση που σε λογική «σχοινί κορδόνι» αγνοούσε τον νόμο, δημιουργώντας μια βιομηχανία άρσεων των οικονομικών του δυσχερειών.
Δηλαδή από υπότροπος, τελικά καταλήγει κι ευνοημένος από πάνω. Κι αντί ο ΥΠΕΘΟ της νέας διακυβέρνησης να σταματήσει αυτήν την στρέβλωση, την συνεχίζει με προκλητικό μάλιστα τρόπο. Κι όλα αυτά αγνοώντας επιδεικτικά το άρθρο 14 του ν. 2523/1997 που ορίζει ρητά πως «τα όποια μέτρα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων αίρονται υποχρεωτικά εφόσον ο υπόχρεος φορολογούμενος καταβάλει ποσό πάνω από το 70% του συνόλου των υποχρεώσεων του». Στην πιο πάνω παράγραφο ο ίδιος νόμος ορίζει εξίσου ρητά πως «η άρση της δέσμευσης παύει να ισχύει σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής δύο συνεχόμενων εκ των προβλεπόμενων δόσεων». Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση που καίει τον κ. Ραπτόπουλο αλλά και εκθέτει τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό διότι είναι σαφές από τα δύο έγγραφα των αποφάσεων του ΥΠΕΘΟ πως ο κ. Ραπτόπουλος συστηματικά δεν πληρώνει τις δόσεις που οφείλει, ούτε φυσικά έχει αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων του προς το Δημόσιο.
Πώς λοιπόν ο άνθρωπος που λέει πως θα μας βγάλει από την οικονομική καχεξία, πώς θα πατάξει τις κακές συμπεριφορές του παρελθόντος, πώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαπράττει ένα τόσο μεγάλο ατόπημα; Πως «καθαρίζει» έναν αδιαμφισβήτητα ασυνεπή επιχειρηματία; Για ποιο λόγο – ακόμα χειρότερα – επιτρέπει την άρση της δέσμευσης στην προσωπική περιουσία του κ. Ραπτόπουλου κι όχι στην εταιρική, ως όφειλε, αφού αυτή είναι που χρωστά το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 70%) των υποχρεώσεων προς το Κράτος;
Όταν το Κράτος κάνει «πλάτες» στην πτώχευση της Express Service
Εδώ ακριβώς είναι που δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα και πιο βασανιστικά ερωτηματικά και γεννιούνται δικαιολογημένες απορίες για το κατά πόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. ηθελημένα ή άθελα θα πρέπει να μας το πει ο ίδιος ο υπουργός) συναινεί στην απάτη που ο επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό διότι είναι γνωστό πως εδώ και λίγους μήνες ο κ. Ραπτόπουλος επιχειρεί την πτώχευση της καταχρεωμένης Express Service, περνώντας περιουσιακά στοιχεία και σημαντικές δουλειές με το Δημόσιο στην προσωπική εταιρεία «Ιωάννης Π. Ραπτόπουλος Τεχνική Εξυπηρέτηση Αυτοκινήτων (ατομική επιχείρηση).
 
Όπως ήδη γνωρίζει κι έχει καταγγείλει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο εν λόγω επιχειρηματίας πρέπει να ελεγχθεί άμεσα για αυτές του τις ενέργειες. Δεν είναι τυχαίο πως το προεδρείο της σημαντικής αυτής επιχειρηματικής Ένωσης είχε προσωπικά ενημερώσει τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις «αλχημείες» Ραπτόπουλου καθώς και για τον φωτογραφικό νόμο που είχε περάσει η κυβέρνησή του. Και να που τώρα το ΠΑΣΟΚ αντί να κοιτάξει το πρόβλημα, δίνει ανάσες ζωής σε έναν καθ’ όλα ύποπτο και καταχρεωμένο επιχειρηματία.
Δεν άφησε το θέμα στον Σαχινίδη
Ταυτόχρονα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως προσωπικά ο ΥΠΕΘΟ κ. Παπακωνσταντίνου πήρε επάνω του το θέμα, και δεν το άφησε στον καθ' ύλην αρμόδιο υφυπουργό Σαχινίδη. Γιατί άραγε; Η λογική απάντηση που περιμένουμε από τον υπουργό είναι πως το αίτημα του επιχειρηματία βάσει νόμου απευθυνόταν στον ίδιο. Γνωστό όμως είναι πως τις αποφάσεις (που επαναλαμβάνουμε σπάνια είναι θετικές) τις παίρνει ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός.
Για όσους πάντως ψάχνουν τον Μίτο της Αριάδνης θα πρέπει να πούμε πως οι σχέσεις Παπακωνσταντίνου – Ραπτόπουλου είναι υπαρκτές. Μάλιστα συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών υπήρξε η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας Express Service και γνωστή του υπουργού από την περίοδο που πολιτευόταν στην Κοζάνη, κα. Πόπη Ρουκά. Δεν είναι τυχαίο πως σύμφωνα με αναφορές πολλών παρευρισκόμενων στην προεκλογική ομιλία – στήριξης του ΠΑΣΟΚ από τον Ευρωβουλευτή τότε Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, το 2009, η κυρία Ρουκά βρισκόταν όλη την ώρα στο πλευρό του. Όπως μας είπε σχετική πηγή «από την σχέση που είδαμε να έχει, νομίσαμε πως επρόκειτο για συνεργάτιδα του, καθώς έδειχνε να έχει την επιμέλεια και τον έλεγχο της εκδήλωσης». Βέβαια το ενδιαφέρον ενός στελέχους της αγοράς για έναν πολιτικό δεν είναι σαφώς επιλήψιμο. Αυτό που όμως δημιουργεί ερωτηματικά είναι οι μετέπειτα αποφάσεις που ευνοούν τον εργοδότη της κας. Ρουκά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40